Tippek

  1. Ha az alaplé egy napot a hűtőben áll, a tetején összegyűlt zsírt könnyen leszedhetjük
  2. Az előkészített almákat, ha hamarabb kész, mintsem feldolgoznánk citrommal dörzsöljük be, hogy ne barnuljanak meg
  3. Aprósüteményt készítünk? Mindig azon a tepsin hagyjuk kihűlni, amelyen sült, mert a hirtelen hőingadozástól kiszárad a tészta és nem lesz omlós
  4. Margarin helyett, ha tehetjük, használjunk pl teavajat, lágy és semyles ízt kölcsönöz neki
  5. A sütemény nem mindig a várt külsőt hozza, semmi probléma. Tegyünk mellé például egy gombóc fagyit és öntsünk rá csíkokban csokiszószt
  6. Minden a tálaláson múlik. Meg persze azon, hogy ehető is legyen, de készíthet olimpiát nyert séf süteményt, mindenki azé a háziasszonyét fogja választani, aki ínycsiklandó megjelenéssel turbózza fel, legyen az egy menta levél, vagy csoki reszelék. Adjunk a pillanatnak, és élvezzük!