Szegfűszeges forrócsoki

2017.12.11

A mexikói aztékok már jóval az európai hódítók előtt is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma xocolātllal kínálta Cortést. A kakaóbab akkoriban fizetőeszközként is működött, valamint szertartásokhoz is használták. Az akkori forró csokoládé azonban jelentősen különbözött a mai változattól, hiszen a kakaóbabokat megpörkölték, ledarálták, vízzel habosra rázták, majd megitták a keserű italt, melynek eredeti neve xocolātl. A majákat követő aztékok már ízesítették a keserű italt fahéjjal, ánizzsal, vaníliával és kukorica liszttel és már használták az erjesztés technikáját, aminek köszönhetően sokkal lágyabb állagot és kevésbé keserű ízt értek el.

Amikre szükségünk lesz:

  • 4 dl tej
  • 34 g Milka Chocolate Mousse
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 kávéskanál egész szegfűszeg

Díszítéshez:

  • ízlés szerint tejszínhab
  • apróra vágott csokoládé

Elkészítés:

A tejet a csokival, vaníliával és szegfűszeggel felforralom. Szűrjük le majd hagyjuk tetszőleges hőmérsékletre hűlni, ízlés szerint díszítsük.

Jó étvágyat!