Reform forró csoki

2016.10.17

A forró csokoládét az 1600-as években kezdték inni Európában, II. Károly uralkodása idején (1660-85) vált divatos itallá Angliában, az első csokoládét is kínáló londoni vendéglő, a Chocolate House, 1657-ben nyílt meg.

Amikre szükségünk lesz:

  • 2 bögre 1,5%-os tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 kocka 80%-os étcsokoládé
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál nyírfacukor (xilit)

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet és oldjuk fel benne a csokoládét, majd a fahéjat. Forraljuk fel egyszer folyamatos kevergetés mellett, majd vegyük le a tűzről. A tojást verjük fel, amíg krémes nem lesz majd öntsük hozzá, és kézi habverővel dolgozzuk el kb. 2 percig, majd adagoljuk folyamatosan az édesítőt. Ha nem találjuk elég édesnek, ízlés szerint adagoljunk még. Várjunk míg egy picit kihűl, és fogyasztahtjuk is.

Jó étvágyat!