Latte

2016.10.08

A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fűződik. Az egyik változat szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.

Amikre szükségünk lesz:

  • 2,5 dl tej
  • 1 dl főzött kávé
  • csokoládé krém

Elkészítés:

Rakjuk a pohár aljára a csokoládé krémet (csokládét is felolvaszthatunk), majd habosítsunk fel 0,5 dl tejet és kanalazzuk rá. Öntsük fel a maradék tejjel és végül a lefőzött kávéval, de az utóbbit finoman engedjük a tejre. 

Jó étvágyat!