Gránátalmás túrótorta

2016.10.22

A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is, rendszeres  fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket, valamint nagyon sok C vitamint tartalmaz, a legfontosabb pedig, hogy ebben a gyümölcsben főként tanninokat, kvercetineket és antociánokat találunk, amiknek bizonyítottan erős rákmegelőző hatással bír.

Amikre szükségünk lesz:

tésztához:

  • 8 tojás
  • 175 g liszt
  • 160 g cukor
  • 25 g kakaó
  • 1 sütőpor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 5 dkg vaj

töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 gránátalma
  • 1 citrom héja
  • 2 dl porcukor
  • 1 evőkanál görög vagy natúr yoghurt
  • díszítéshez: tejcsokolédá reszelve

Elkészítés:

A lisztet, kakaót és sütőport keverjük össze. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a sárgáját adjuk a kakaós liszthez. A fehérjét verjük kemény habbá, mikor majdnem kész, akkor adagoljuk apránként hozzá a cukrot. Keverőlapáttal finoman oszlassuk el a lisztes keverékben, és adjuk hozzá az olajat, majd a megolvasztott vajat. Semmiképpen ne dolgozzunk gyorsan, mert összetörjük a habot és így össze esik a tésztánk. 180*-on 20-25 perc alatt kész. Ez alatt a túrót keverjük el a gránátalma magokkal, porcukorral, a citrom reszelt héjjával és a felvert tejszínnel. Itt is keverőlapáttal dolgozzunk, mert összeeshet a hab. A végén adjunk hozzá annyi yoghurtot, hogy kenhető, de ne híg masszát kapjunk. Rakjuk be a hűtőbe. Ha kész a tésztánk és kihűlt, vágjuk ketté és kenjük meg jól a gránátalmás túróval, majd a tetejét is. Ha igazán exkluzív díszítést szeretnénk, akkor fogjunk egy tábla csoki sima felét és sajtvágóval szeljünk szép hengereket. 

Jó étvágyat!