Fanta szelet

2017.08.31

Egy olvasó szerint Corporation című filmben azt állítják, hogy mivel a Coca-Cola a nácik hatalomra kerülése után nem árulhatott több kólát, kitalálta helyette a Fantát. A narancsos üdítő tehát annak a mellékterméke, hogy a cég nem akart kivonulni a német piacról. De vajon tényleg így volt? Egy biztos, ez a süti mennyei!

Amikre szükségünk lesz:

A piskótához

  • 3 db tojás 
  • 3 ek kristálycukor
  • 3 ek búzaliszt 
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 100 g puha vaj
  • 300 g tehéntúró 
  • 1 db citrom héja vagy leve
  • 100 g porcukor

A Fanta réteghez

  • 400 ml Fanta üdítőital
  • 40 g pudingpor (vaníliás)
  • 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, közben fokozatosan, ne egyszerre, különben összeesik a hab, hozzáadjuk a cukrot. Ehhez adjuk hozzá a felvert tojássárgáját. A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a sütőporral, és a kakaóporral, majd hozzászitáljuk a tojáshabhoz. Lazán összeforgatjuk a tésztát, és egy 20x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy ami éppen otthon van elsimítjuk. 185 C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt légkeverésen megsütjük. Közben elkészítjük a túrós krémet, amihez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, és a reszelt citromhéjat. Ha megsült, majd kihűlt a tészta, csak akkor dolgozzunk vele, mert különben úgy leereszt a tésztánk, mint a lufi, rásimítjuk a túróréteget, úgy, hogy szoros, tömör, rétegben álljon rajta. A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport, és a cukrot, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a cukros pudingport. Ha szeretnénk elkerülni, hogy darabos legyen egy kézi keverővel dolgozzunk, ne kanállal. Pár perc alatt besűrítjük a krémet. Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején. 1-2 óra hűtőben való pihentetés után már szeletelhetjük is a sütinket.

Jó étvágyat!