Fahéjas kávé

2016.10.03

Eredetére nézve sok legendát ismerünk, a magát leginkább tartó történet a XIV. századra teszi a kávé felfedezését. E szerint egy jemeni vagy etióp pásztor észrevette, hogy ha a kecskéi egy bokor piros bogyós termését legelik, akkor sokkal élénkebbek a nap folyamán, mint egyébként. A bogyókat elvitte a közeli kolostor szerzeteseinek, akik forró főzetet készítettek a bogyókból, s ezzel tartották ébren magukat az éjszakai imádkozások ideje alatt.

Amikre szükségünk lesz:

  • 5 dl lefőzött közepes erősségű kávé
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
  • tej (mandulás jobban kiadja az aromát)
  • díszítéshez: habtejszín

Elkészítés:

Hogyan dobjuk fel a kávénkat? A frissen lefőzött kávéba keverjük el a fahéjat egészen a teljes feloldódásig. Fantasztikus aromát kapunk, főleg, ha mandulás tejjel higítjuk fel.

Jó étvágyat!