Citromos brownie

2016.11.01

Nem kell mindig ugyanúgy készíteni a hagyományos süteményeket. Mint például a brownie-t sem...

Amikre szükségünk lesz:

  • 3/4 bögre búzaliszt (BL55)
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 teáskanál citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1/2 bögre vaj

Mázhoz:

    • 2 evőkanál citromlé
    • 3/4 bögre porcukor
    • 1/2 teáskanál citrom reszelt héja

Elkészítés:

A lisztet, sót és a citromhéjat a sütőporral összekeverjük. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral krémesre keverem a tojásokkal, majd összekeverem a lisztes keverékkel, és végül a citromlét is hozzá adom. Kivajazok-lisztezek egy kis méretű tepsit, és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben, 200*-on 10 percig alufóliával, majd a nélkül további 10 percig sütöm. Ha kész, miközben hűl a tészta elkészítem a mázat, összekeverem a hozzávalókat, és a kihűlt tésztára kenem.