Almás-banános kevert süti

2016.11.01

Az almás pite mindenki számára ismert recept. De mi van akkor, ha, nincs elég időnk, de a család vagy a hirtelen vendég érkezése megkívánja? Semmi baj, ezt a kevert almás-banános sütit fél óra alatt el lehet készíteni...

Amikre szükségünk lesz:

  • 1 bögre natúr joghurt (kefir is lehet)
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vanília kivonat

Díszítéshez:

  • 3 alma
  • 2 banán
  • 2 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem, és a hűtőbe rakom. Ez alatt megpucolom az almát és a banánt. Mindkettőt külön tálba teszem és összekeverem 1-1 evőkanál fahéjjal. Az almából hosszában egy sor alma - egy sor banánt rakok, majd megszórom egy kis fahéjjal. Előmelegített sütőben 190*-on 20-25 percig aranybarnára sütöm, ha a teteje aranybarna lett, de a tészta még picit nyers, nem gond. Rakjunk rá egy A4-es tiszta fehér lapot és úgy süssük tovább.

Jó étvágyat!